Milé deti,

tak prvú veľkú úlohu máte za sebou. Totižto vybrať niekomu meno, to nie je len tak. Spoločnými silami ste sa rozhodli, že to bude meno George (alebo ak by sme to mali napísať po slovensky: Džordž :) ). Nezdá sa to síce veľmi africké meno, ale predsa sa náš Afričan rozhodol toto meno prijať.

Príbeh, ktorý nám so sebou priniesol, sme začali v jeho dedinke. Dozvedeli sme sa, že už keď mal deväť rokov, bol dobrý lovec a dokázal svojím šípom presne trafiť svoju korisť. Bol však aj dobrý pomocník doma. Čo je však najdôležitejšie, pri pohľade na hviezdnu oblohu si začal po prvýkrát uvedomovať, že určite musí exitovať niekto veľký, mocný a dobrý, kto dokázal stvoriť a pekne na oblohe poukladať všetky tie hviezdy a kto ich všetky dokáže každý večer pozapaľovať. A tak si kľakol a poďakoval sa mu za tú všetku nádheru.

Jedného dňa, keď vyliezol na vysokú palmu, aby vyhľadal ďalšiu korisť, zbadal nových návštevníkov, ktorí sa blížili k ich dedine. Kto to bol, to sa dozviete nabudúce. :)

Vaša domáca úloha pre tento týždeň je nakresliť nášho kamaráta Georga. Môžete tak urobiť rukou alebo aj na počítači a priniesť vytlačené na papieri – ako chcete.

Tešíme sa opäť na vás na najbližšej detskej svätej omši v Sabinove, v stredu 23. septembra o 18:30.

Teší sa na vás kaplán Matúš a animátori. :)