Milé deti, na minulej detskej sv. omši sme si hovorili o tom, že každá omša začína zacenganím. Tým dávame najavo každému v kostole, že sám Ježiš prichádza medzi nás. Každý v kostole sa postaví na znak toho, že sme Bohom vykúpení a začne sa spievať pieseň. Je to krásny symbol zjednotenia sa nás veriacich. Vtedy by sme mali upriamiť svoju myseľ na Pána Boha. K Bohu nemáme pristupovať každý sám, ale ako bratia a sestry, ako Božie deti, ako jedna Božia rodina, zjednotená Ježišom Kristom. Úvodná pieseň má pripraviť naše srdcia na slávenie sv. omše. Je preto veľmi dobré, keď sa do nej všetci zapájame. I v pokľaknutí kňaza a miništrantov si my všetci musíme uvedomiť, že sme menší ako Boh, a jedine jemu sa musíme stále klaňať.

Vašou úlohou do budúcej detskej sv. omše bude nájsť si niekoho, s kým sa za niečo spoločne pomodlíte. Na papierik, ktorý prinesiete, napíšte, kto to bol, a za čo ste sa modlili.

PS: budúci týždeň máte prázdniny, detská sv. omša teda nebude. To ale neznamená, že nemôžete prísť do kostola:) ... Buďte dobrí!

 

kaplán Martin a vaši animátori