Milé deti, v minulom týždni sme hovorili o pravde a o tom, aké je niekedy ťažké ju prijať, zvlášť keď nám niekto niečo vyčíta, keď nás upozorňuje na naše chyby a zlé správanie. Dôkazom toho boli Nazaretčania, ktorí sa v nedeľnom evanjeliu rozhodli Ježiša zabiť. Prečo? Pretože im povedal pravdu o ich tvrdohlavosti. Ježiš im vyčítal, že sú rovnakí ako ich predkovia, ktorí zabíjali prorokov, a preto Boh poslal proroka Eliáša a Elizea radšej k neveriacim (k vdove zo Sarepty, k Sýrčanovi Námanovi).

Nazaretčania sa k Ježišovi zachovali veľmi zle: kvôli tomu, že im povedal pravdu do očí, ho chceli zabiť. Aj my sa ale niekedy správame rovnako ako oni. Keď nám niečo vyčítajú naši rodičia, učitelia, kamaráti, súrodenci či starší ľudia, často sa hneváme, urážame, niekedy na nich kričíme a pod. Našou úlohou na tento týždeň bude prijať pravdu: keď nám niekto bude niečo pravdivo vyčítať, nereagujme hnevom a podráždením, ale snažme sa svoje zlé správanie zmeniť.

 

P.S.: V sobotu 9.2. od 14:30 hod. bude pre vás pripravený program „Popoludnie pre deti“ v priestoroch fary. Čakajú na vás rôzne aktivity a zábavné úlohy, ktoré pre vás prichystali vaši animátori. Neváhajte a príďte!