Milé deti!

Určite viete, že na Vianoce sa robia betlehemy. Tieto betlehemy zobrazujú najdôležitejšiu udalosť Vianoc – Narodenie Pána Ježiša. Vidíme tam Máriu, Jozefa, Troch kráľov, pastierov, ovečky. Ale viete, ktoré miesto je najdôležitejšie v Betleheme?

Sú to JASLIČKY. Jasličky sú miesto, kde ukladáme Pána Ježiša, ktorý sa narodí. Je to miesto, kde leží. Bolo by veľmi slabé, ak by Ježiš bol iba v jasličkách. Je potrebné, aby bol v našom srdci. Naše srdce má byť takými jasličkami. Potom budú Vianoce hoc aj každý deň. Ak budeme mať Ježiša vo svojom srdci, potom budeme schopní obdarovávať každý deň. Čo však Ježiša z nášho srdca vyháňa? Čo mu bráni, aby v nás prebýval? Je to hriech. Preto sa chráňme hriechu. A ak sme už hriech spáchali, oľutujme ho. Úloha na týždeň: Budem sa snažiť nestratiť Ježiša zo svojho srdca, aby mal v mojom srdci dôstojný príbytok.

Domáca úloha na 4. adventnú nedeľu (Mt 1,18 − 24):

  1. S kým bola zasnúbená Panna Mária?
  2. Aké proroctvo sa splnilo pri Ježišovom narodení?
  3. Čo znamená meno „Emanuel“?

(Odpovede na otázky nájdeš v evanjeliu z nasledujúcej nedele; súradnice sú hore. Ak nevieš nájsť odpovede sám, popros o pomoc rodičov alebo starších súrodencov.)

Pekný týždeň praje

pán kaplán Peter a animátori.

P.S.: Stromček dobrých skutkov môžeš priniesť buď k jasličkám (bude tam pripravený priestor na prilepenie), alebo ním ozdobíš jasličky u vás doma.

P.S.2: Najbližšia detská sv. omša bude 8. januára.