Chlapci a dievčatá!

Vo štvrtok sme mali slávnosť Nanebovstúpenia Pána. Pán Ježiš odišiel k svojmu Otcovi do neba.

Znamená to ale, že nás Ježiš opustil?

Nie! Keďže Boh Otec – aj keď je neviditeľný – je všade, aj Pán Ježiš, tým, že je blízko pri svojom Otcovi, je všade. Má účasť na jeho vláde a moci. Je to obrazné vyjadrenie, keď hovoríme, že sedí po pravici Boha Otca.

Pán Ježiš je už v Božom kráľovstve, ale je aj s nami, preto na inom mieste hovorí: „Keď sa ho farizeji opýtali, kedy príde Božie kráľovstvo, on im povedal: Božie kráľovstvo neprichádza tak, že by sa to dalo spozorovať. Ani nepovedia: „Aha, tu je!“ alebo „Tamto je!“, lebo BOŽIE KRÁĽOVSTVO JE MEDZI VAMI.“ (Lk 17, 20 − 21)

To môžeme cítiť, keď sme doma s rodičmi – napríklad na Vianoce – a všetko je pekné, všetci sú milí, vtedy je to závan neba. Každé víťazstvo nad zlom je rozširovanie nebeského kráľovstva už tu na zemi.

Niekedy, keď sa hašteríme, vtedy je situácia zlá, sme nervózni, nevrlí, nemilí, naozaj – môžeme cítiť nie príchuť neba, ale príchuť pekla.

Preto našou úlohou bude: Vo svojej rodine a triede sa budem snažiť svojím správaním vytvárať nebo na zemi.

Domáca úloha na slávnosť Nanebovstúpenia Pána C (Lk 24, 46 − 53)

  1. Kam vyviedol Ježiš svojich učeníkov v evanjeliu zo slávnosti Nanebovstúpenia Pána?
  2. Čo urobil Ježiš, keď zdvihol ruky a žehnal ich?
  3. Kam sa po Ježišovom nanebovstúpení vrátili apoštoli?

(odpovede nájdeš v evanjeliu zo slávnosti Nanebovstúpenia Pána – súradnice sú hore. Ak nevieš nájsť odpovede sám, popros o pomoc rodičov alebo starších súrodencov)

Požehnaný májový týždeň

pán kaplán Peter a animátori.