Milé deti,

túto nedeľu sme stavali cestu pre Ježiša do nášho srdca. V evanjeliu sme počuli, ako nás Ján Krstiteľ vyzval pripraviť cestu Pánovi. Máme mu vyrovnať chodníky nášho srdca.

Preto sme si ukázali BULDOZÉR Jána Krstiteľa. Tento buldozér má znížiť každý vrch našej lenivosti a musí sa vyplniť dolina (nedostatok) našej usilovnosti. Buldozér je potrebný na zbúranie sebectva a vyplnenie nášho nedostatku lásky. Je potrebné zrovnať so zemou kopec klamstva a vyplniť, čo chýba našej pravdovravnosti.

Aby to nebolo iba chvíľkové, je potrebné to ustáliť VALCOM VYTRVALOSTI. Svoje skutky máme opakovať, aby sa stali naším zvykom.

Naša úloha na týždeň: Jednu sviečku si vymaľujem večer vtedy, ak som premohol moju lenivosť a pod., alebo sa mi podarilo urobiť dobrý skutok. Svoje skutky na sviečku napíšem, ak sa tam zmestia:). Sviečky je potrebné vystrihnúť!

Domáca úloha na 2. adventnú nedeľu (Lk 3, 1-6)

  1. V ktorom roku a za akého cisára zaznel nad Jánom Boží hlas?
  2. Kde bol Herodes tetrarchom?
  3. Kde bol tetrarchom Filip, Herodesov brat?

kaplán Peter a animátori.

P. S.: Každú sv. omšu je prichystaný košík, kde môžete dávať obetné dary – niečo, čoho ste sa zriekli. Týmito darmi prispievame do celoročnej zbierky potravín, ktorú organizuje naša farská charita.