Milé deti!

Počuli ste?

Apoštoli sa medzi sebou hádali! Čítali sme to v dnešnom evanjeliu. Hádali sa, kto z nich je väčší.

„Mňa si vyvolil Ježiš, aby som viedol Cirkev“, možno argumentoval Peter. „Ja som Ježišov príbuzný,“ pravdepodobne argumentoval apoštol Jakub starší. „Mňa Ježiš tiež berie k dôležitým udalostiam – bol som aj pri jeho premenení,“ mohol argumentovať najmladší apoštol Ján.

Ježiš z tohto ich rozhovoru určite nebol nadšený, ale povedal im, čo je najdôležitejšie: Nie je dôležité byť najväčší, ale slúžiť!

Služba v triede (byť týždenníkom), miništrantská služba, služba doma (pomoc rodičom, súrodencom), to všetko sú skutky, cez ktoré sa stávame veľkými.

A nie je dôležité, či je to malá, či veľká služba. Nie je dôležité, či sme veľké, alebo malé „štetce“ v rukách svojho Boha, ako povedala sv. Terézia z Lisieux. Dôležité je, že slúžime.

Preto aj naše predsavzatie na týždeň je: Budem sa snažiť byť prvý v službe. Pomôžem ockovi, mamke, alebo niekomu, kto to potrebuje.

S pozdravom

pán kaplán Peter a animátori.

Domáca úloha na 25. nedeľu v období cez rok B (Mk 9,30-37)

  1. Do ktorého mesta prišiel Ježiš so svojimi učeníkmi?
  2. O čom sa medzi sebou učeníci hádali?
  3. Doplň Ježišove slová z evanjeliového úryvku: „Kto chce byť prvý, nech je .....“?

(odpovede nájdeš v evanjeliu – súradnice sú hore. Ak nevieš nájsť odpovede sám, popros o pomoc rodičov alebo starších súrodencov. Odpovede napíš do malých slovníkov, ktoré nájdeš v sakristii, alebo dostaneš na detskej sv. omši od animátorov.)