Žiaci našej školy sa aj v tomto roku zapojili do medzinárodného súťažného projektu First Lego League (prvá lego-liga). Témou projektu v tomto roku je „TELO VPRED“. Tímy skúmajú svet biomedicíny, nové spôsoby liečenia zranení, prekonávania dedičných chorôb a maximálneho využitia schopností ľudského tela.

V rámci tohto projektu využili členovia tímu Medzinárodný deň srdca, aby získali informácie pre výskum a zároveň pomohli spolužiakom i ľuďom v našom meste. Zrealizovali preto s učiteľmi Deň srdca. Pri sabinovskej pošte urobili pre okoloidúcich občanov vyše sto meraní krvného tlaku, ankiet a rozhovorov.

Nech Pán odmení tím žiakov radosťou z úspechu, lebo v tento deň patrili určite medzi tých, ktorí sa stresu nevyhli. Srdečná vďaka všetkých zúčastnených patrí Evke Homzovej, Lacovi Janigovi, Milošovi Jaklovskému, Martinovi Kuchárovi, Dávidovi Zaletovi, Martinovi Olejárovi, Paťovi Škovránkovi, Martinovi Cehelskému a Jankovi Slaninkovi za organizačné zabezpečenie, pedagogickému zboru za spoluprácu a p. Štefánikovi za chutné a zdravé jablká, ktoré dostali všetci zúčastnení žiaci.

Veríme, že tento deň bude pre mnohých začiatkom zdravšieho spôsobu života, lebo srdce ako najusilovnejší orgán nášho tela pracujúci vo dne aj v noci, si zaslúži viac našej pozornosti. Ďalšie informácie a fotografie o tomto dni nájdete na webovej stránke školy.

foto