Fórum života spúšťa už XV. ročník celoslovenskej vzdelávacej a osvetovej kampane Deň počatého dieťaťa, ktorá vyvrcholí 25. marca. Chceme upriamiť pozornosť na fakt, že ľudský život začína počatím a inšpirovať nielen veriacich, ale aj všetkých ostatných občanov Slovenska k tomu, aby sa zamysleli, do akej miery na tom záleží našej spoločnosti a predovšetkým im osobne. Vonkajším symbolom Dňa počatého dieťaťa bude už tradične biela stužka na odeve, pripnutím ktorej každý človek môže dať najavo svoj postoj k problematike ochrany ľudského života a jeho dôstojnosti.

Kampaň budú sprevádzať mnohé podujatia a akcie. V dňoch 17. – 25. marca okrem rozdávania bielych stužiek a informačných materiálov v uliciach slovenských miest a obcí plánujeme debaty predovšetkým s mladými ľuďmi v rámci projektu Tlakový hrniec o problematike nečakaného tehotenstva, ako aj prednášky na tému úcta a ochrana života od počatia predovšetkým pre stredné školy a gymnáziá na Slovensku.

Veríme, že tento celoslovenský pro-life projekt Fóra života pozitívne stimuluje verejnú mienku v prospech života a pripraví úrodnú pôdu pre blížiaci sa septembrový Pochod za život v Bratislave.

foto