Písal sa deň 15. máj 2011, Nedeľa Dobrého pastiera. V tento sa už deň po piatykrát niekoľko „kúskov“ mladých z našej farnosti rozhodlo, že opäť túto nedeľu strávi v priestoroch Teologickej fakulty a Kňazského seminára sv. Karola Boromejského na Dni otvorených dverí v Košiciach. Tento deň sa niesol v duchu z Jánovho evanjelia: „On volá svoje ovce po mene...“ (Jn 10, 3)

Ako aj po iné roky, aj tento rok sme začali modlitbou posvätného ruženca v seminárnom kostole sv. Antona Paduánskeho. Nasledovalo samotné slávenie liturgie. Hlavným celebrantom bol rektor kňazského seminára. Jedným z pomocných celebrantov bol aj náš pán dekan Ladislav Cichý. Počas homílie sme sa spolu s otcom rektorom zamýšľali nad Žalmom 23. Pripomenul nám, že by sme nemali a ani nemáme opúšťať prameň živej viery, prameň života, ktorým je sám Ježiš Kristus. Odporúčal nám, ale aj sebe, aby sme stále počúvali a nasledovali hlas a slová nášho Pána Ježiša Krista. Svojím pekným spevom nám celú sv. omšu spríjemňovala Schola Cantorum.

Po skončení sv. omše sme sa, ako každý rok, rozdelili do menších skupín na prehliadku fakulty a seminára. Našu skupinku sprevádzal náš rodák Marián Jaklovský, ktorý nám na začiatku prehliadky povedal niečo o histórii seminára. Tak sme sa dostali aj do zákutiach seminára, ktoré nemôžeme vidieť každý deň.:)

Po skvelom a výdatnom obede sme si pozreli prezentáciu o živote v seminári, kde sme na niektorých fotkách videli i nášho rodáka Maja.:) Presunuli sme sa do auly na kultúrno- spoločenský program. Pripravili ho pre nás bohoslovci 2. ročníka. Mali pripravené rôzne súťaže a scénky. Samozrejme, že nechýbala ani tombola, ktorú sme si mohli zakúpiť počas celého dňa. Na konci celého tohto programu nám ešte spríjemnila deň a aj popoludnie svojím koncertom kapela JENO´S BROTHERS. Celý deň sme zakončili slávnostnými vešperami.

Ďakujeme Nebeskému Ockovi za tento požehnaný čas, ktorý sme mohli tráviť v kruhu úžasných ľudí, ktorých nám poslal do cesty. Veríme, že aj ďalší ročník bude pre nás požehnaním a už teraz sa naň tešíme.