Ako to už býva zvykom, tak aj tento rok na nedeľu Dobrého pastiera 25. apríla 2010 sme sa vybrali do Košíc na Deň otvorených dverí do kňazského seminára sv. Karola Boromejského a na teologickú fakultu. Aj teraz sme do Košíc išli s očakávaním a elánom, čo si pre nás bohoslovci tentoraz pripravili. Samozrejme, tiež spoznať nové kúty seminára.

Po príchode do Košíc sme sa presunuli do kostola sv. Antona Paduánskeho, kde sme krásny slnečný deň začali modlitbou posvätného ruženca. Po ňom nasledovala samotná liturgia, ktorú celebroval Mons. Stanislav Stolárik. V homílii nám pripomenul, aby sme ďakovali za dar kňazstva a aj to, že každý má na zemi svoje miesto a nik nie je bez hriechu. Svoje slová upriamil aj na patróna kňazov, sv. Jána Mária Vianeya . Svojím spevom nám sv. omšu spríjemňovala Schola cantorum.

Po slávení Eucharistie sme sa vybrali na prehliadku seminára s našim rodákom Majom Jaklovským. Mali sme možnosť vidieť množstvo vecí a aj pýtať sa na to, čo nás zaujímalo.

Po skvelom a výdatnom obede sme si mohli pozrieť video o živote v seminári. Dokonca sme sa mohli vytancovať na eRko tancoch.=) Kto chcel, mohol si vypočuť niečo o duchovnom povolaní. Po workshopoch bol pripravený kultúrno-spoločenský program. V prvej časti sa nám venovali bohoslovci a Cantames Christi Amici (zbor). Tu sme mali možnosť vyhrať aj niečo v tombole. V druhej časti programu bol hosťom Marián Čekovský a Anton Fabián s Via Lucis. Celý deň sme zakončili slávnostnými vešperami.

Ďakujeme Nebeskému Ockovi, že nám požehnal tento deň pekným počasím a úžasnými ľuďmi, ktorých nám poslal do cesty.