Je 3. 5. 2009, nedeľa Dobrého pastiera. Už po tretíkrát sa niekoľko „kúskov“ mladých ľudí z našej farnosti rozhodlo, že pôjde na Deň otvorených dverí do kňazského seminára sv. Karola Boromejského a teologickej fakulty v Košiciach. Napriek dvojročnej skúsenosti sme sa aj tento rok vybrali do Košíc s veľkou túžbou a elánom, čo si pre nás bohoslovci nové a pekné pripravili. Aj tento rok sa celý deň niesol v duchu verša z Jánovho evanjelia: „JA SOM DOBRÝ PASTIER!“(Jn 10, 11).

Po príchode vlaku na košickú vlakovú stanicu sme sa presunuli do kňazského seminára sv. Karola Boromejského. Tu sme ešte pred slávením sv. omše rozjímali nad tajomstvami sv. ruženca. Sv. omšu celebroval rektor kňazského seminára. Vo svojej homílii nám pripomenul, že nikto sa nemôže spoliehať sám na seba, ak nemá po boku Nebeského Otca, že každý svojím spôsobom prináša obetu, tak ako ju priniesol Ježiš na kríži za nás a naše hriechy. Celú sv. omšu nám svojím pekným spevom spríjemňovala Schola cantorum.

Po skončení sv. omše sme sa rozdelili do menších skupín na prehliadku fakulty a seminára. Mali sme možnosť vidieť učebne, izby bohoslovcov, knižnicu, v ktorej boli nielen nové knihy, ale aj množstvo starých kníh. Tieto knihy nás veľmi zaujali. Po prehliadke sme mali pripravený vynikajúci obed.

Na začiatku kultúrno-spoločenského programu, ktorý bol v aule, sa nám predstavila kapela KERYGMA a bohoslovci so scénkami o „spovedi cez stroj“, .... a videoklipom: Deň košického seminaristu očami sv. Pavla. Počas programu „vyspovedali“ niektorých predstavených seminára. =) Nechýbala ani tombola, ktorú sme si mohli zakúpiť počas celého dňa.

Tento rok sa na jedného z nás usmialo šťastie a v tombole vyhral. =) My ostatní sme si odniesli veľa pekných spomienok na tento nezabudnuteľný deň. Celý tento výlet sme ukončili slávnostnými vešperami. Ďakujeme Nebeskému Otcovi, že nám požehnal tento deň pekným počasím a úžasnými ľuďmi, ktorých nám poslal do cesty. Už teraz sa tešíme na ďalší ročník Dňa otvorených dverí v seminári.