Dňa 27.10.2014 bol pondelok u nás trochu nezvyčajný. Konal sa Medzinárodný deň školských knižníc. Tento deň si pripomíname už od roku 1999, kedy ho prezidentka Medzinárodnej asociácie školského knihovníctva Dr. Blanche Wollsová vyhlásila za Medzinárodný deň školských knižníc. Tohtoročná téma bola Sila prostredníctvom spoločenstva, kolegialita a vízia.

Ako každý rok, aj tento rok si pre spolužiakov deviataci pripravili rozprávkový program. Cieľom tohto dňa bolo nabádanie mladších, ale aj starších žiakov, aby si vybudovali vzťah ku knihe a knižnici. Na začiatku deviatačky predniesli krátky príhovor. Žiakom sa prihovorila aj pani učiteľka Semanová a následne boli rozdelení do skupín. Na každom stanovišti si mohli oprášiť svoje rozprávkové vedomosti a zručnosti. Stretli veľa zaujímavých bytostí – Danku a Janku, Narniu, Hobitov, Pata a Mata, Ľadové kráľovstvo i Krajinu zázrakov. Po súťažiach nasledoval veselý Belgický tanec.

Na záver boli všetci odmenení sladkou odmenou. Dúfame, že deviatakmi pripravený program sa žiakom páčil a odniesli si z neho veľa pekných zážitkov :).