Naša škola sa už štvrtýkrát zapojila do celoeurópskej siete aktivít organizovaných pri príležitosti Európskeho dňa jazykov, ktorým je 26. september.

Žiaci, rozdelení do družstiev, súperili nielen medzi sebou, ale aj so svojimi vedomosťami z anglického, ruského či nemeckého jazyka. Niektoré aktivity boli zamerané na znalosť reči, iné na vedomosti z geografie, ale všetky boli pripravené s cieľom uvedomiť si myšlienku: „Koľko rečí vieš, toľkokrát si človekom.“ Bolo veľmi milé vidieť, ako sa žiaci 8. a 9. ročníka snažia spoločne zaspievať anglicko-nemeckú pieseň. Ako si pomáhajú pri obliekaní jedného dobrovoľníka do šiat, tričiek, nohavíc či sukne. Zasmiali sme sa, ale zároveň sme sa aj niečo nové naučili. Dozvedeli sme sa napríklad, čo sú palindrómy. Ak to náhodou neviete, sú to vety, ktoré zľava aj sprava znejú rovnako. Skúste si tipnúť, čo asi znamená veta v poľštine: „Može jutro ta dama da tortu ježom?“

Keďže bol deň jazykov, odmenu dostali aj naše jazýčky v podobe sladkých lízaniek. Chceli by sme sa poďakovať všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom pomohli pri príprave tejto akcie. O rok si to znova zopakujeme.