Vo štvrtok 26. septembra sa v našej telocvični CZŠ v Sabinove konal „Deň jazykov“.

Na vlastnej koži si naše deti vyskúšali, ako sa asi cítili ľudia v Babylone, keď každý hovoril iným jazykom. Ale na rozdiel od Babylončanov, sme si my navzájom rozumeli. Smiech, zábava a súťaživý duch miešali atmosféru celého dňa.

Na desiatich stanovištiach si deti vykrúcali svoje jazyky v každom zmysle slova. Zaznievali cudzie jazyky, v ktorých sme sa učili zdraviť a modliť. Pri obliekaní sa do kostýmov predstavujúcich niektoré európske štáty prehovorili aj jednotlivé kultúry. Skladanie vlajok nám tiež povedalo čo-to o krajine. Na jednom zo stanovíšť sme sa dokonca dorozumievali iba rukami a nohami. To sa vždy zíde. Sladké plody jesene nám otestovali chuťové poháriky na našich jazýčkoch a naladili nás na obed. A vzácny hosť z Poľska vyskúšal naše znalosti z poľštiny.

Tešíme sa, že nás naše pani učiteľky „jazykárky“ toľko toho naučili a že spolu s deviatakmi nám ostatným pripravili takú peknú akciu. Ako film so šťastným koncom skončil aj tohoročný Európsky deň jazykov a my všetci sa tešíme na jeho pokračovanie o rok.

foto