V priestoroch Cirkevnej základnej školy sv. Jána Krstiteľa v Sabinove sa v stredu 26. novembra 2014 uskutoční 20. ročník súťaže základných škôl a zodpovedajúcich ročníkov osemročných gymnázií Košickej arcidiecézy pod názvom Dedičstvo otcov, zachovaj nám, Pane.

Súťaž je organizovaná pod záštitou Arcibiskupského školského úradu v Košiciach. Ponúka žiakom cirkevných škôl preveriť si vedomosti, ktoré sú nad rámec učebných osnov z náboženstva. Žiaci si tak rozširujú poznatky z cirkevných dejín i aktuálneho spoločenského diania v Cirkvi. Tento rok bude súťaž zameraná na Rok Sedembolestnej Panny Márie a Mariánske pútnické miesta na Slovensku.

Jubilejný ročník súťaže začne ráno 8.30 hod. svätou omšou vo farskom kostole Mučeníckej smrti sv. Jána Krstiteľa v Sabinove, ktorú bude celebrovať Mons. Stanislav Stolárik, pomocný biskup. Po skončení sa všetci súťažiaci presunú do priestorov Cirkevnej ZŠ, kde prebehne samotná vedomostná súťaž trojčlenných družstiev za jednotlivé cirkevné školy.

Tešíme sa na stretnutie so všetkými súťažiacimi, ktorí nás v ten deň poctia svojou prítomnosťou a úprimne im želáme pomoc Ducha Svätého a radosť zo získavania nových poznatkov a vedomostí.