Misijná nedeľa 2014 – známa aj ako Svetový deň misií je dňom modlitieb za šírenie evanjelia a zároveň aj dňom solidarity s našimi bratmi a sestrami v misiách, ktorí žijú v materiálnej núdzi.

Misijná nedeľa sa každoročne slávi v predposlednú októbrovú nedeľu, tohto roku 19. októbra. V celej Cirkvi sa začala prvýkrát sláviť v roku 1926, takže tento rok ju slávime vo všetkých katolíckych chrámoch už osemdesiaty ôsmykrát. Tento deň je tradične spojený s finančnou zbierkou na podporu misií, z ktorého sú financované projekty na pomoc núdznym a ohlasovanie evanjelia na všetkých kontinentoch.

„Misijná nedeľa je zvláštnou príležitosťou, ktorá pripomína Božiemu ľudu neustálu platnosť ich misijného poslania, lebo misie sú záležitosťou všetkých kresťanov…“ (Ján Pavol II.)

Pápež František v tento deň prosí katolíkov celého sveta, aby sa spojili vo svätej omši pri modlitbe, slávení a starostlivosti o celú rodinu Cirkvi. Viac ako 50% ľudí na celom svete ešte nikdy nepočuli o Ježišovi Kristovi. Prostredníctvom Pápežských misijných diel, vaše modlitby a dary podporia činnosť misionárov a mladých misijných cirkví pri výstavbe škôl, poskytovaní zdravotnej starostlivosti a ohlasovaní viery, často v ťažkých a nebezpečných podmienkach, aby mohli všetci spoznať Božiu lásku a žiť dôstojný ľudský život.

(Viac nájdete na http://misijnediela.sk/misijna-nedela-2014/ alebo v časopise Svetové misie.)

foto