Drahí veriaci! Keď sme poslednýkrát písali o novom organe (pred 2 rokmi), boli sme na začiatku zbierok, v júni 2010 mala začať výroba a v týchto dňoch mal byť organ hotový. Prišla však do toho ekonomická kríza, zbierky postupne klesali (priebežne vás informujem), žiadosť o príspevok cez projekty a granty neprešla, mesto Sabinov ani Prešovský kraj nám neprispeli, takže sme organárskej firme BIES nemohli garantovať pravidelné platby, a preto ani nezačala náš organ vyrábať, ale vzali si inú zákazku a vyrobili nový organ pre Stropkov, ktorý bol teraz v júli kolaudovaný a posvätený.

Po nových rokovaniach je organár p. Gabriel Bies a spol. (majiteľ firmy BIES) ochotný začať výrobu organu pre Sabinov v októbri tohto roku. Keďže sme už zaplatili zálohy na materiál celkom 28.000,- €, dohodli sme upravené splátky, ktoré musíme počas výroby organu (za 12 mesiacov) pravidelne uhradiť. Mesačne pôjde o 11.000,- €, čo je spolu 132.000,- € (za rok). Zvyšnú čiastku za organ uhradíme bez časového termínovania. Celková cena organu sa nezmenila: 213.188,- €. Naša aktuálna finančná situácia je: na účte pre organ máme 56.533,- €, na farskom bežnom účte je rezerva 7.000,- €, z toho sme schopní platiť 5 mesiacov po 11 tisíc EUR od októbra 2011. Potrebujeme však ešte zabezpečiť financie minimálne na ďalších 7 mesiacov výroby organu.

Na stretnutí Farskej ekonomickej rady sme s kurátormi prešli všetky možnosti financovania, ktoré chceme oživiť a zintenzívniť našu snahu v zabezpečení dostatočných prostriedkov na realizáciu organu. Verím, že sa nám podarí úspešne osloviť sponzorov, že nám predsa pomôže samospráva mesta, oslovíme rodákov – Sabinovčanov žijúcich inde, aj rodákov – kňazov. Vás, bratia a sestry, prosíme hlavne o duchovnú podporu v modlitbách a tiež o príspevky pri zbierkach, ktoré budú pokračovať. Srdečné poďakovanie patrí všetkým, ktorí doteraz finančne prispeli, za všetkých dobrodincov na organ obetujeme sv. omšu v prvú sobotu v mesiaci.