Ďalším dielom seriálu o voliteľných predmetoch na našej škole je predmet Cestovný ruch. Tento bol do výučby zaradený pre zvyšujúci sa záujem žiakov a mladých ľudí o poznávanie cudzích krajín. Nový spôsob života ľudí i politika európskych štátov smeruje k voľnému pohybu osôb v EÚ i v celosvetovom priestore.

Obsah predmetu vo veľkej miere nadväzuje na učivo geografie, nekopíruje ho, ale stavia na základoch položených na jeho hodinách. Vyučovanie sa tak stáva efektívnejším a prepojenejším.

V piatom ročníku je obsah predmetu zameraný na základné vedomosti týkajúce sa cestovného ruchu, ktoré sú spájané s praktickým využitím a aplikáciou do podmienok regiónu, kde sa škola nachádza. V ďalších ročníkoch sa obsah predmetu viaže na preberané regióny, štáty vo svete v predmete geografia so zameraním na cestovný ruch, na otázky a problémy s ním súvisiace.

Žiaci sa v tomto predmete učia všímať si a pozorovať okolie a jedinečné výtvory, ktoré vytvorila príroda a človek, vážiť si ich a chrániť. Učia sa informovať ľudí o historických pamiatkach a prírodných krásach nachádzajúcich sa v regióne a na Slovensku. Orientujú sa vo veciach súvisiacich s dovolenkou, cestou do zahraničia. Navrhujú plán rozvoja cestovného ruchu pre rozličné oblasti krajín sveta a Slovenska. Učia sa porozumieť a spracovať získanú informáciu z literatúry, obrázkov, grafov, tabuliek, schém a internetu.