Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, koľko je hoden ľudský život? Dá sa to vôbec vyčísliť? Možno by niekto vedel vypočítať náklady na život, ale hodnotu ľudského života?

V mesiaci november prebiehala kampaň Fóra života „Sviečka za nenarodené deti“. Zakúpením tejto sviečky sme mohli napomôcť jednej z aktivít spomínanej organizácie. V pondelok 26. novembra prebiehalo stretnutie členov a sympatizantov Fóra života na pôde CVČ J. Pavla II. v Prešove – Šváboch za účasti jeho predsedníčky p. Marcely Dobešovej. Stretnutie začalo sv. omšou o 17.00 hod. a pokračovalo oficiálnou časťou, na ktorej sa zúčastnili nielen starší, ale aj mladí ľudia, ktorí napomáhajú šíriť kultúru života či už v Bardejove, Košiciach, Prešove, Sabinove, v Poprade, na vysokoškolských internátoch, školách, v nemocniciach, v rôznych organizáciách a občianskych združeniach. Účastníci sa vyjadrovali, akým spôsobom sa zapájajú do aktivít občianskeho združenia Fóra života. Všetky tieto formy sú obšírne rozpísané na stránke www.forumzivota.sk.

Verejná zbierka „Sviečka“ tohto roku v našej farnosti v číslach je takáto: Sabinov 192,- € Orkucany 39,- € a Jakubovany 54,- €. Všetkým darcom vyslovujeme úprimné Pán Boh zaplať! Ak Vám záleží na ľudskom živote a chcete podporiť činnosť Fóra života aj počas roka, nielen počas kampane, môžete zaslať svoj príspevok na č. ú. 5033357295/0900.