Byť požehnaný. Asi každý z nás by chcel byť požehnaný v istej životnej oblasti. A čo tak pozrieť sa na to z úplne opačného konca? Touto myšlienkou sa zaoberá ďalší ročník Dobrej noviny, u nás zľudoveného koledovania. 25. ročník sa venuje severnej Keni – diecéze Lodwar. Dobrá novina spolupracuje s Lodwarom už od roku 1999. Dobrovoľníci sa starajú ako o telesné, tak i o duchovné potreby núdznych. Okrem Kene pôjde výťažok zo zbierky i do Rwandy, Ugandy a ďalších krajín na rozvojové projekty.

A čo to koledovanie vlastne je? Koledovanie je hlbokou súčasťou slovenskej kultúry. Prianie šťastia a materiálnej hojnosti je  spojené so zvestovaním radosti narodenia Božieho Syna, prináša hlboké posolstvo, ktoré je dnes tak veľmi potrebné.

A ako prebieha taká príprava na koledovanie? Každá skupinka dostane svojho animátora, s ktorým sa dohodne na mieste a čase spoločnej prípravy. Príprava spočíva v 3 až 4 stretkách, kde deti spoznajú bližšie tému tohtoročnej Dobrej noviny, rozdelia si jednotlivé úlohy na koledovanie, naučia sa piesne a básničky.

Všetky deti sa môžu zapojiť do tejto bohumilej akcie a aj takýmto spôsobom byť požehnaním pre iných. Zapísať sa môžu na hárky pri východoch z kostola. Kontakt v prípade akýchkoľvek otázok: ma.kolarcikova@gmail.com