Dňa 1.9.2018 sa v Košiciach uskutoční slávnosť beatifikácie (blahorečenia) Božej služobnice Anny Kolesárovej. Určite ste mnohí zaregistrovali túto informáciu a vieme aj o obete jej života pre zachovanie si čistoty. V novej blahoslavenej dostaneme zvlášť v našej arcidiecéze krásny vzor nasledovania Ježiša až na kríž.

Svätá omša, ktorej bude predsedať kardinál Angelo Amato, SDB, sa uskutoční na futbalovom štadióne Lokomotíva. Zorganizovať takúto slávnosť, pri ktorej sa očakáva asi 25 000 veriacich, nie je jednoduché. Preto organizačný tím začal na webovej stránke s oficiálnou registráciou účastníkov slávnosti.

Kapacita štadióna ponúka miesta na sedenie v sektoroch, na ktoré sa budú vydávať miestenky. Na trávnatú plochu, teda na státie, bude vstup bez miestenky. Po ukončení registrácie sa zanalyzuje dopyt na miestenky a pomerným spôsobom budú distribuované zodpovedným osobám za farnosť. Všetci sú vítaní, aj keď nie každému je možné zabezpečiť sedenie v sektoroch. Preto je potrebné nahlásiť reálny počet miest na sedenie v sektoroch a počet pútnikov na plochu na státie. 

Preto Vás chceme poprosiť, aby ste sa čím skôr zapísali v sakristiách kostolov, ak máte záujem zúčastniť sa spoločne blahorečenia. My následne zaregistrujeme našu farskú skupinu a pôjdeme spoločne do Košíc objednanými autobusmi. Termín prihlásenia v sakristii je do nedele 15. 7. 2018.

Mnoho informácií o novej blahoslavenej, ako aj rôzne materiály, nájdete na stránke www.annakolesarova.sk.

foto