„Zostúpi na vás Svätý Duch, dostanete silu a budete mi svedkami.“ Sk 1, 8

Je tu opäť ten zvláštny milostivý čas, keď naši milovaní mladí, stojac pred životom prijmú Ducha Svätého a jeho dary, pretože vedia alebo aspoň tušia, že bez jeho sily a pomoci to v živote pôjde veľmi ťažko, ba dokonca, že by ich životu chýbala plnosť.

Všetci sa s Vami veľmi tešíme na ten deň, keď prijmete sviatosť birmovania. Ale ešte viac – tešíme sa z Vás. Tešíme sa, že sa naše farské spoločenstvo znova cez Vás obnoví, že nám všetkým prinesiete svedectvo živej mladej viery. Vo Vás je naša nádej, že Boh – Duch Svätý mocne pôsobí aj dnes a tu u nás.

Poslednú etapu Vašej duchovnej prípravy chceme s Vami prežívať všetci spolu ako Vaši bratia a sestry vo viere. A uisťujem Vás o tom, že sa za Vás mnohí modlia, hoci ich možno osobne nepoznáte.

Je pred nami NOVÉNA, tj. 9-dňová bezprostredná duchovná príprava na prijatie sviatosti birmovania. Začne sa 6. 11. kajúcou pobožnosťou, ktorá začne o 16. 30 hod v malom kostole a po nej budú mať birmovanci možnosť prijať sviatosť zmierenia. Prosíme všetkých ostatných veriacich, ktorí by v ten deň, keďže je to prvý piatok v mesiaci, chceli prísť na spoveď, aby si ju z úcty a lásky ku kandidátom na prijatie sviatosti birmovania neplánovali v čase od 16.30 do 17.30! Ďakujeme!

Počas všetkých deviatich dní sa budeme modliť modlitbu novény 15 min pred svätou omšou. Výnimkou bude iba prvý deň – 6. 11., kedy sa modlitbu novény pomodlíme na konci sv. omše.

Prosíme členov rôznych spoločenstiev, aby svoje modlitby v čase trvania novény pripojili k modlitbe birmovancov a obetovali ich za nich. Takisto ruženec, ktorý sa modlievame pred sv. omšou bude obetovaný za nich a začne sa 15 min skôr ako obvykle.

V sobotu 7. 11. sa birmovanci pôjdu osobne poďakovať starým a chorým ľuďom, ktorí sa za nich modlia a obetujú.

V nedeľu 8. 11. budú mať birmovanci, ktorí teraz príjmu sviatosť birmovania, spoločné čajové posedenie v saleziánskom stredisku spojené s prekvapením.

Na ôsmy deň – v piatok 13. 11. sa spoločne pomodlíme krížovú cestu po svätej omši v malom kostole.

V sobotu 14. 11. bude možnosť prijať sviatosť zmierenia pre birmovných rodičov, rodičov a príbuzných birmovancov. Podrobnosti v budúcom čísle.

A keď 15. 11. 2009 na svätej omši o 10.30 hod zostúpi na Vás, drahí birmovanci, Svätý Duch, dostanete silu a budete nám aj všetkým ľuďom svedkami...