Milí farníci!

V lete minulého roka nás oslovilo Arcidiecézne centrum mládeže s ponukou usporiadať Arcidiecézne stretnutie mládeže (ADSM) v našej farnosti. Bola to veľká výzva, ale napokon po porade s mladými sme sa rozhodli vstúpiť do tohto dobrodružstva.

Stretnutia mládeže sa na celom svete konajú počas víkendu pred Veľkou Nocou v rámci slávenia Kvetnej nedele, ktorú svätý pápež Ján Pavol II. vyhlásil za Svetový deň mládeže. Vzhľadom na mnohé povinnosti vo farnostiach sa emeritný arcibiskup Alojz rozhodol, že v našej arcidiecéze sa bude sláviť s mládežou víkend po Veľkej Noci. Tak tomu bude aj teraz. ADSM sa uskutoční v sobotu 27.4.2019 v Sabinove. Vieme, že to nie je prvýkrát. Bude tu opäť po 12 rokoch.

Prípravný tím sa stretáva už od jesene a spolu sa modlí i pripravuje organizačnú stránku podujatia. Oslovili sme aj spoločenstvá, aby sa modlili na tento úmysel. Očakávame minimálne 700 mladých ľudí z celého východu. Bude to prezentácia farnosti ako spoločenstva aj mesta ako takého.

Program bude vyzerať takto:

8:30 – registrácia účastníkov v malom kostole

9:30 – svätá omša celebrovaná otcom arcibiskupom Bernardom (pri nej budú obetnými darmi trvanlivé potraviny a stravné lístky pre našu farskú charitu). Po svätej omši bude malé agapé pri kostole (neskôr to pripomenieme, ale už teraz prosíme o napečenie koláčov pre mladých pútnikov)

11:15 – workshopy v priestoroch Cirkevnej základnej školy sv. Jána Krstiteľa

13:30 – kultúrno-duchovný program v mestskej športovej hale

ADSM bude potrebovať veľa ochotných rúk ako dobrovoľníkov. Od príchodu na stanicu až po záver. Budeme veľmi radi, ak sa do prípravy zapoja aj birmovanci a iní mladí z našej farnosti. Bližšie informácie získate u kaplána Miroslava Lišku – nebojte sa prihlásiť do služby a pomoci.

Jedna z dôležitých vecí je príprava liturgie. Preto sa už od tohto piatku (8.3.2019) začnú stretávať hudobníci a speváci na fare o 17:30 hod. Pozývame všetkých mladých hudobníkov hrajúcich na rôzne hudobné nástroje, spevákov, žalmistov a pod. Budú sa pripravovať nielen na samotné ADSM, ale budú sprevádzať aj liturgiu už počas pôstu, aby si to mohli vyskúšať naživo v kostole .

Opakujem, že je to veľká výzva pre mládež dnešnej doby, ktorá žije často vo svojom malom virtuálnom svete, aby sme sa učili spolupracovať a spolupodieľať sa aj na iných aktivitách farnosti, ktoré nám Duch Svätý prinesie.

Prosíme o modlitby, dobré rady a ochotnú spoluprácu.