Stalo sa to už tradíciou v našej arcidiecéze, že v prvú sobotu po Veľkej noci sa mládež našej miestnej cirkvi stretáva spoločne a zároveň so svojím arcibiskupom na Arcidiecéznom stretnutí mládeže (ADSM). Tohto roku nás otec arcibiskup Bernard pozýva 14. apríla do Prešova pod heslom Svetového dňa mládeže 2012: „Ustavične sa radujte v Pánovi.“ (Flp 4, 4)

Program stretnutia je naplánovaný takto (v bývalej Handball aréne, ak nie je uvedené ináč):

09.00 - sv. omša s o. arcibiskupom (konkatedrála sv. Mikuláša)

11.15 - rozhovor s o. arcibiskupom (Ak si zvedavý a chceš sa ho niečo opýtať, pošli svoju otázku do 5.4.2012 na acm@rimkat.sk)

13.00 - workshopy I. (Gymnázium sv. Moniky)

14.00 - workshopy II. (Gymnázium. sv. Moniky)

15.15 - Korunka k Božiemu Milosrdenstvu

15.30 - Koncert – S2G band

16.30 - adorácia

17.00 - požehnanie a záver

Tento rok v rámci obetných darov pri sv. omši sa budú zbierať kancelárske a školské potreby (farebný a kancelársky papier, perá, farbičky, nožnice, fixy,...), ktoré budú distribuované organizáciám pracujúcim s deťmi a mládežou zo sociálne znevýhodnených rodín. Druhý dar, ktorým môžete prispieť na pomoc misiám, budú použité známky (potrebné vystrihnúť z obálky s okrajom cca 1cm). Táto aktivita sa robí v spolupráci s Pápežskými misijnými dielami v Prešove. Vaše dary môžete odovzdať v piatok 13.4. pred alebo po sv. omši večer na označených miestach v kostole.

ADSM je výbornou príležitosťou stretnúť sa s rovesníkmi, ktorí zdieľajú vieru v jediného Krista, spojiť sa v modlitbe a radosti a skúsiť, že nie som samotár, ale som časťou väčšieho celku, miestnej cirkvi – arcidiecézy, ktorú si vedie Duch Svätý cez nástupcu apoštolov – biskupa. Využime túto príležitosť! Kto má záujem zúčastniť sa, nech sa zapíše na hárok v sakristii kostola do Veľkonočnej nedele.