Narodil sa 5.11.1923 v Oľšove, v roľníckej rodine Baltazára a Terézie Goliašovej. Pochádzal zo štyroch súrodencov. Jeho otec odišiel do Kanady, keď mal 2-3 roky. Základnú školu absolvoval v Oľšove, meštianku v Šarišských Dravciach. Ako 25 ročnému mu zomrel otec a on sa stal odrazu živiteľom rodiny.

Po skončení základnej vojenskej služby nastúpil v r. 1948 do postulátu Spoločnosti Božieho slova v Nitre. No v noci z 13. na 14. apríla 1950 boli násilne zatvorené všetky kláštory a tak sa ocitol s mnohými rehoľníkmi v Podolínci.

Nakoniec ho poslali domov a neustále sledovali, či sa zaradí do bežného života. Našiel si prácu v tlačiarni. Po šiestich rokoch, toľko mu odporúčali čakať jeho predstavení, či sa doba nezmení, sa oženil s manželkou Annou, spolu vychovali 5 detí. Dal im dobrý príklad starostlivého a obetavého otca.

V roku 1987 sa stal kostolníkom v Sabinove. Každý deň sa zúčastňoval na svätej omši. Vo voľnom čase rád pracoval v záhrade. Tešil sa z 11 vnúčat a 2 pravnukov. Do poslednej chvíle bol vitálny a sebestačný.

13. júla bol náhle hospitalizovaný a v priebehu 2 týždňov odišiel pripravený do večnosti.

Môžete si prečítať aj: