Na splnenie sna potrebujeme dobrú myšlienku a zanietených ľudí, ktorí sa podujmú na jej realizáciu. Výsledkom je potom 1. farský ples :).

V sobotu 15. februára pred devätnástou hodinou sa estrádna sála začala zapĺňať ženami z našej farnosti premenenými na dámy v sprievode svojich galantných manželov. Všetkých už hneď pri vstupe vítal p. dekan Cichý spolu s riaditeľkou CZŠ Ing. Katarínou Hviščovou a zástupcami rodičov. Hostia sa postupne usádzali pri stoloch „U Janka“, „U Matúša“, „U Lukáša“ a „U Mareka“.

Úvodné slovo patrilo p. riaditeľke, ktorá aj celý ples moderovala. Pán dekan zase všetkým spoločenstvám našej farnosti ďakoval za realizáciu už niekoľkoročnej myšlienky a zvlášť vedeniu CZŠ, ktoré prišlo s prvým impulzom na organizovanie celej tejto akcie.

Po prvotnej tréme nastúpila zábava. Do tanca hrala skupina Galaxis a tá dostala na parket všetkých zúčastnených, čo sa prejavilo aj na minimálnej ploche v cm2 pre jednu dvojicu... :). Ale aj napriek tomu bolo veľmi pekné sledovať manželské páry − mladé, ale aj tie, ktoré už majú za sebou pár spoločných prežitých rokov − ako sa spolu bavili, a tak vydávali pekné svedectvo v dnešnej ťažkej dobe o tom, že manželstvo nie je prežitok. A tiež o tom, že Sabinov je plný sympatických párov... :). Neplánovane sa tak náš ples stal aj akýmsi kultúrnym zavŕšením Národného týždňa manželstva v našom meste.

Veľkým pútačom bola aj tombola so zaujímavými cenami, medzi ktorými boli napr. aj zájazd do Chorvátska, domáce kino či vysávač. O jednu z cien – štólu – si dokonca naši páni kapláni aj zasúťažili v známom „strihaní“ Papier-Kameň-Nožnice s výsledkom 3:2 pre p. kaplána Juraja... :).

Zábava sa pretiahla až do skorého rána, keď dozneli posledné tóny hudby. Poďakovanie patrí všetkým farníkom zo saleziánskej rodiny, Koinonie Ján Krstiteľ, Domu Júdovho, Farskej charity, zo združenia Faustínum, CZŠ sv. Jána Krstiteľa a rodičom, ktorí akýmkoľvek spôsobom prispeli k tejto vydarenej celofarskej akcii.

foto foto foto foto