Vždy som chcela vedieť, aké je to byť deviatačkou. Byť najstaršou v škole. No a je to tu! Najviac sa teším na všetky akcie, ktoré bude naša trieda organizovať. Som však aj smutná, pretože to je posledný rok v našej škole a všetci do jedného mi budú strašne chýbať.

Katarína O.

Moje plány, túžby, predstavy a očakávania v deviatom ročníku sú rôzne. Predovšetkým chcem dobre napísať testovanie a dostať sa na strednú školu. Ako deviatačku ma najviac prekvapilo prerábanie našej školy, hoci pomaly, ale predsa.

Anička J.

Posledný rok strávim po boku priateľov a skvelých učiteľov. Budem robiť všetko preto, aby som dokázala otvoriť svoje srdce a prijať doň všetko nové, čo mi osud prichystal.

Katarína Š.

Byť deviatačkou prináša mnohé výhody, ale aj nevýhody. V tomto školskom roku sa veľa vecí zmenilo, takže si zvykáme. Tento ročník chcem úspešne ukončiť a aj si ho poriadne „užiť“. Verím, že s Božou pomocou dobre zvládnem aj testovanie.

Gabriela N.

Moje pocity z deviateho ročníka sú úplne zmiešané. Jedno však viem, táto škola mi bude veľmi chýbať. Ale to asi každému.

Simona G.

Aj ako deviatačka sa pokúšam rozdávať okolo seba lásku, veľa úsmevu a dobrú náladu. Pri dievčatách z našej triedy môžem byť sama sebou, cez nich mi Boh hovorí veľa vecí.

Mirka Š.

Veľmi sa teším na všetko, čo sa v tomto roku udeje. Aj keď väčšina z nás má strach z testovania, myslím, že neskôr aj tak opadne. Veľmi ma povzbudzujú reči bývalých deviatakov, ktorí nám radia, aby sme si deviatku čo najviac užili, lebo na strednej to už také ľahké nebude.

Annamária S.

Deviaty ročník si predstavujem ako každý iný. Začal sa normálne, ale podľa toho, čo hovoria starší, tak by mal byť ťažký. Uvidíme.

Jano S.