Košický arcibiskup Mons. Bernard Bober vydal Dekrét o určení posvätných miest Košickej arcidiecézy a dní pre získanie odpustkov počas Roka viery. V súlade s dekrétom Apoštolskej Penitenciárie k Roku viery určil náš o. arcibiskup kostoly, v ktorých veriaci môžu získať v Roku viery odpustky a je medzi nimi aj náš farský kostol Mučeníckej smrti sv. Jána Krstiteľa v Sabinove.

Úplné odpustky od časných trestov za hriechy môže získať veriaci po vykonaní riadnej sviatostnej spovede, keď navštívi niektorý z určených chrámov (napr. náš kostol) a zúčastní sa tam na sv. omši alebo pobožnosti, alebo zotrvá istý čas v modlitbe a rozjímaní, s modlitbou Pána, Vyznaním viery, vzývaním P. Márie a príp. iných svätých a pomodlí sa tiež na úmysel Sv. Otca.

Určil aj dni, keď je možné získať úplné odpustky od časných trestov za hriechy po vykonaní sv. spovede a účasťou na slávení Eucharistie alebo liturgie hodín, spojené s Vyznaním viery a modlitbou na úmysel Sv. Otca. Najbližšie to bude na Narodenie Pána (25.12.) a Zjavenie Pána (6.1.). Celý dekrét nájdete TU.