Rodičia a učitelia Cirkevnej základnej školy sv. Jána Krstiteľa v Sabinove Vás aj tento rok pozývajú na adventné popoludnia so vzácnymi hosťami.

Prvým hosťom je prof. Peter Zubko, farár v Lipanoch, s ktorým budeme rozprávať na tému „Modely vzťahov Cirkev – štát“ (za posledných 200 rokov). Možno sa pokúsime nájsť odpoveď na otázku, či je v súčasnosti na Slovensku možná odluka Cirkvi od štátu a čo by to mohlo znamenať tak pre Cirkev, ako aj pre štát.

Druhú adventnú nedeľu budeme venovať manželskej kríze. Naším hosťom bude ICDr. Juraj Kamas, farár vo Valalikoch a kancelár Arcibiskupského úradu. Otázkou „Je manželstvo v kríze?“ sa chceme zamýšľať nad tým, ako v dnešnej dobe stabilizovať tento vzťah, aby prinášal úžitok tak manželom, ako aj celej spoločnosti.

Adventné popoludnia zakončíme „ďalším krízovým riešením“ spolu s pátrom Inocentom Szaniszlóm, OP, farárom z Neckenmarktu (Rakúsko), ktorý nám predstaví tému „Kresťan v sekularizovanej spoločnosti“.

Čakajú Vás fundovaní hostia a príjemná adventná atmosféra pri káve a čaji.

Prvé stretnutie s prof. Zubkom sa uskutoční 28.11.2010 o 15:30 hod. v kultúrnom centre Na Korze. Stretnutia s ďalšími hosťami budú prebiehať 5.12. a 12.12.2010 vždy o 15:30 hod. v priestoroch Cirkevnej základnej školy. Pozvaní sú všetci veriaci našej farnosti.