„Učiteľ dobrý, čo mám robiť, aby som obsiahol večný život?“ (Mk 10, 17). Túto otázku si v sobotu, 10. apríla položilo vyše 3000 mladých ľudí na Arcidiecéznom stretnutí mládeže v Prešove.

Absenciu Sabinova si na tomto podujatí už ani nevieme predstaviť, a tak sme ráno vyrazili do Prešova, aby sme sa mohli stretnúť nielen s kamarátmi a známymi, ale aj so svojím arcibiskupom a samotným Bohom. Trpezlivo sme sa predierali davom ľudí, aby sme sa zaregistrovali a mohli si naplno vychutnávať neobyčajnú atmosféru ADSM. Po slávnostnom otvorení a prednáške Jula Slováka, lídra skupiny eSPé, už nasledoval hlavný bod programu, sv. omša, ktorú celebroval Mons. Alojz Tkáč. V príhovore nás povzbudil, aby sme žili život tak, aby to bolo Bohu na slávu, nám na spásu, rodičom na radosť a ľudom okolo na osoh. Po sv. omši nasledovali zaujímavé workshopy, o 15:00 Korunka Božieho milosrdenstva a potom už prišli na rad mládežnícke gospelové skupiny Regiment a eSPé. Ešte ukončenie eucharistickým požehnaním a mohli sme sa, plní radosti z našej viery, vrátiť domov.

Pevne verím, že o rok sa na ADSM stretneme opäť, aby sme zažili nádherný deň v spoločnosti úžasných ľudí, ktorých spája láska k Bohu.

Viac sa o tomto podujatí môžete dozvedieť na www.premladez.sk.