Priatelia, bratia a sestry!

Rodina, rodina v kríze, neúplná rodina, ohrozená rodina, mnohodetná rodina a jej problémy... sú dnes často pertraktované slová v médiách, kde sa tento stav len konštatuje, ale veľmi málo sa pre zlepšenie tohto stavu niečo zmysluplné robí.

Familiae Locum – Rodinkovo je miesto v Žilinskej diecéze, kde sa už niekoľko rokov venujú formácii rodín. Každý, kto sa už zúčastnil programu v ich zariadení v Belušských Slatinách, sa tam určite chce vrátiť a zažiť nanovo hodnotu radostného prijatia. Z Rodinkova vzišiel podnet na Celoročnú štafetovú adoráciu rodín za rodiny na Slovensku. Aj naša farnosť sa jeden deň chce pridať k tejto celoročnej štafete adorácií rodín za rodiny. Bude to 22. februára 2019 v našom farskom kostole Mučeníckej smrti sv. J. Krstiteľa od 8.00 hod. do 20.00 hod.

Pozývame vás na chvíľu sa zastaviť a spolu s mnohými ďalšími rodinami vyznať Pánovi, že ho chceme chváliť, skláňať sa pred Ním a dovoliť Mu, aby viedol a žehnal naše životy a životy našich najdrahších, ako aj všetkých členov rodín našej drahej vlasti. Svojou angažovanosťou, postojom a modlitbou dokážte, že Vám na živote všetkych rodín farnosti, ale aj Slovenska, záleží! Prosím Vás, prevezmite zodpovednosť za jednu hodinu s Pánom v Eucharistii počas celoslovenskej adorácie rodín za rodiny v našej farnosti 22. februára 2019. Ako?

– môžete prísť na adoráciu všetci spolu ako rodina v čase, ktorý nám vyhovuje,

– môžete sa dohodnúť, kto z vašej rodiny pôjde na adoráciu ako zástupca rodiny,

– môžete o zastúpenie poprosiť aj niekoho zo širšej rodiny (napr. bratranca, strýka, tetu...), aby sa pred Pánom modlil za vás vo vašom mene, aj za rodiny našej farnosti, aj za všetky rodiny Slovenska.

Ďakujeme Vám, že ste prejavili záujem zapojiť sa do tejto „adorácie rodín za rodiny” a zapísali sa na hárky, ktoré sa nachádzajú na obvyklom mieste v kostole, následne Vám sprostredkujeme ďalšie bližšie informácie. Nech dobrý Boh hojne žehná vašu rodinu a vedie vaše životy.

Rodina Ungvarská a Dugasová, koordinátori štafety pre našu farnosť, tel. 0905257751