Ako ste už isto postrehli, pri východoch z nášho sabinovského kostola sa objavili hárky s názvom Dobrá novina 2013. A prečo sa vlastne do Dobrej noviny zapájame?

  • Prinášame do príbytkov dobrú zvesť o narodení Pána.
  • Deti si cez pekný zážitok budujú vzťah ku koledníckej tradícii.
  • Deti sa učia solidarite – pomáhajú finančnou zbierkou núdznym, ktorí sú od nich vzdialení tisícky kilometrov.
  • Deti sa učia o živote v podmienkach extrémnej chudoby.

Z peňazí, ktoré sa vyzbierajú, sa financujú rôzne projekty. Tie sú určené najslabším a najohrozenejším; zamerané na základné ľudské potreby; vychádzajúce z miestnych potrieb a kultúry. Zo svojej osobnej skúsenosti viem povedať, že koledovanie spojené s pomocou ľuďom, ktorí to potrebujú, sa časom stane tradícia a dostane sa aj „pod kožu“. Som rada, že sa mi takáto možnosť naskytla, avšak nie ako dieťaťu, ale až ako animátorovi. Keby som však pred pár rokmi vedela, čo samotné koledovanie obsahuje, neváhala by som sa prihlásiť ako dieťa. Preto povzbudzujem aj vás, milí rodičia a deti, neváhajte sa zapojiť do tohto krásneho skutku pomoci a milosrdenstva.

Deti, ktoré chcú ísť koledovať s Dobrou novinou, nech sa zapíšu pri východoch z kostola. Prvé spoločné stretnutie pre deti, ktoré sa prihlásia, bude v nedeľu, 1. 12. o 17.00 hod. na fare.

foto