1.  Kto/čo doteraz formoval/-o môj život? Kto/čo má najväčší vplyv na môj pohľad na život, hodnoty, názory a postoje – médiá, kamarát, kolega, nadriadený, manžel/-ka, rodičia, nejaká celebrita,...? Aký vplyv má na môj život Ježiš Kristus a viera v neho? V čom sa moje názory, postoje a hodnoty zhodujú s učením Ježiša a Cirkvi a v čom sa rozchádzajú?

 

2.  Akým spôsobom sa modlím – naučené modlitby, ruženec, so Sv. Písmom, vlastnými slovami, modlitebná knižka,...? Koľko času denne venujem modlitbe? Je pre mňa modlitba rozhovorom s Bohom, ktorý nie je niekde ďaleko, ale pri mne? Je jej súčasťou aj ticho, v ktorom načúvam, čo mi Boh hovorí, alebo rozprávam iba ja?

 

3.  Ako často čítam Sv. Písmo? Pýtam sa, čo mi chce Boh cez prečítaný text povedať, alebo to čítam ako každú inú knihu? Vnímam to, čo je tam napísané, ako živé Božie slovo, ktoré sa mi prihovára v mojej konkrétnej životnej situácii?

 

4.  Na čo mám talent, alebo v čom som „šikovný/-á“? Ako tieto dary a talenty používam? Som ochotný/-á nimi poslúžiť aj iným pri službe ako lektor, žalmista, animátor, dobrovoľník, modlitbová podpora,...? Vydávam životom svedectvo o kresťanskej viere? Hovorím o viere s inými ľuďmi – kolegovia, kamaráti, príbuzní,...?