Veľmi často môžeme počúvať a čítať o dôležitosti mladých ľudí a ich úlohy v ľudskej spoločnosti. Je to pochopiteľné, veď mladí ľudia predstavujú pre akékoľvek spoločenstvo budúcnosť a každý túži, aby to bola budúcnosť nádejná. To, že mladí ľudia sú nádejou aj pre Cirkev, často opakoval aj blahoslavený pápež Ján Pavol II.

Cirkev na Slovensku preto v týždni od 12. – 19. júna, teda od Turíc po Nedeľu Najsvätejšej Trojice, pozýva predovšetkým mladých ľudí zapojiť sa do starostlivosti o svojich rovesníkov cez modlitbu. Takto si môžeme uvedomiť, že to, čo mládež potrebuje, sú nie len akcie všemožného druhu, ale že modlitba je takisto nevyhnutná. Problémy, ťažkosti, nebezpečenstvá, ale aj radosti a nádeje mládeže dnešných čias vo vedomí vlastnej slabosti zverujeme do Božích rúk.

Snahou na celoslovenskej úrovni je vytvoriť nepretržitú modlitbovú reťaz. Každý sa môže do nej zapojiť tak, že si na internetovej stránke www.premladez.sk zvolí čas, v ktorom sa chce modliť. Forma modlitby môže byť rôzna.

Tento týždeň chceme prežívať osobitne aj v našej farnosti. Keďže svätá omša je najvyššou formou modlitby, zaradili sme ju do programu každý deň. Mladí z rôznych spoločenstiev našej farnosti sa na nich budú podieľať službami a homília bude zameraná na rôzne formy modlitby. Okrem sv. omše si každý deň ešte zvolíme jednu formu modlitby na spestrenie (približne 30 min., až na pár výnimiek). Pozývame preto najmä vás, mladí, prežiť tento týždeň trošku intenzívnejšie v modlitbe, najlepšie každý deň :) ...a nebojte sa aj trošku náročnejších vecí... :)