„Ale Boh ma vyslyšal, všimol si hlas mojej vrúcnej modlitby.“ Ž 66, 19

Od Turíc až po nedeľu Najsvätejšej Trojice sa na celom Slovensku rozbehol modlitbový maratón modlitieb mladých za mladých. Do tejto reťaze sa zapojili aj mladí zo sabinovskej farnosti.

Mladí z rôznych spoločenstiev sa spojili pri slávení sv. omší a s úmyslom vyprosiť potrebné milosti pre svojich rovesníkov sa modlili za mladých svojho mesta i celého sveta. Ústrednou témou príhovorov bola modlitba. Naši kňazi nám priblížili rôzne formy modlitby ako prostriedky lepšieho zblíženia sa s Bohom. Počas celého týždňa sme sa popri rôznych akciách snažili hlbšie zamyslieť nad našou osobnou modlitbou, potrebami mladých a snažili sa vybudovať jednotu medzi spoločenstvami. Nechýbala Cesta svetla na Šanec, moderovaná adorácia, spoločné hry či „pešia púť“ do Orkucian a Jakubovian, kde nás milo vítali domáci mladí i starší. Poďakovanie patrí predovšetkým našim kňazom, ktorí túto myšlienku modlitieb za mladých rozvinuli, no i všetkým zúčastneným, ktorí neváhali obetovať svoj čas pre dobro iných. Myslím si, že počas tohto týždňa sa pekne ukázalo, že mladí sa popri svojich povinnostiach a zábave dokážu v takej istej radosti aj stíšiť v modlitbe a venovať svoj čas svojmu Bohu.

Hoci je tento týždeň za nami, povzbudzujme sa navzájom k tomu, aby sme neprestávali s modlitbami na úmysel za mladých. Pretože, ako povedal už blahoslavený Ján Pavol II., mladí sú nádejou Cirkvi, nádejou sveta. V dôvere a s istotou sa teda naďalej obracajme k Pánovi, aby nám mladým dal milosť rastu. Aby sme pomocou Ducha Svätého našli svoje povolanie i odvahu ho napĺňať a každý deň s láskou a vernosťou dosvedčovali svojím životom Božie synovstvo.

fotofotofoto