Detailný program bude popísaný na stránke www.pochodzazivot.sk a tiež v programovom letáku, ktorý dostanú účastníci NPzŽ. V nedeľu dopoludnia sa stretnú diecézne rodiny pri sv. omši so svojim biskupom. Košická arcidiecéza dostala do užívania Kostol Nanebovzatia Panny Márie (Blumentál), na Floriánskom námestí. O 10.30 hod. tu bude o. arcibiskup Bernard Bober celebrovať sv. omšu. Nakoľko môžete, príďte do Bratislavy tak, aby sme boli spolu už tam. Úlohy pri sv. omši budú rozdelené medzi jednotlivé dekanáty našej arcidiecézy a našich seminaristov. Cesta od Blumentálu k Nám. SNP trvá peši cca. 20 minút.

Pri príležitosti Národného pochodu za život pozýva Dominikánske mariánske centrum na stretnutie „Ruženčiari za život 2015“. Bude sa konať 19. septembra 2015 v lurdskej jaskynke na bratislavskej Kalvárii. Cieľom je modliť sa za rodiny a hodnotu skutočnej tradičnej rodiny, ako aj za prenasledovaných kresťanov vo svete. Program: 15:00 Hodina milosrdenstva; 15:20 Modlitba posvätného ruženca (radostný ruženec) 16:00 Príhovor Mons. Jozefa Haľka, (predstavenie a priblíženie Lurdskej jaskynky).

Kvalitná príprava akcie vyžaduje cca. 1000 dobrovoľníkov. Prosíme najmä mladých, aby ponúkli svoje sily do najrôznejších služieb. Dobrovoľníci sú vítaní už od piatku, 18. septembra. Je potrebné, aby sa zaregistrovali na stránke www.pochodzazivot.sk v okne DOBROVOĽNÍK. Pre dobrovoľníkov z Východu ponúkame špeciálny autobus, ktorý bude odchádzať z Košíc piatok okolo poludnia. Podrobnosti o autobuse pre dobrovoľníkov nájdete na stránke www.detike.eu.

Ako výstupné a súčasne záchytné parkovisko pre autá a autobusy bude slúžiť areál Incheby. Nepredpokladá sa, že účastníci NPzŽ ho dokážu zaplniť. Odtiaľ sa účastníci NP presunú pešo cez Nový most do centra Bratislavy (cca. 2,5 km, 30 min.) Autobusy, ktoré vezú pútnikov na sv. omše s biskupom v nedeľu dopoludnia, nech smerujú ku kostolu, kde vyložia veriacich. Podľa okamžitých okolnosti sa na mieste rozhodne, či počas sv. omše prečkajú pri kostole, alebo sa budú musieť presunúť na odstavné plochy (Incheba). Podľa okolností (vzdialenosť kostola od Námestia SNP, hustota dopravy...) sa veriaci po sv. omši presunú k dejisku NPzŽ buď peši, alebo ich vlastný autobus prevezie do Incheby a odtiaľ peši cez Nový most k Námestiu SNP.

Registrácia na NPzŽ nie je povinná. Napriek tomu, prosíme všetkých pútnikov, resp. skupiny, aby sa zaregistrovali na stránke www.pochodzazivot.sk v okne CHCEM PRÍSŤ. Organizátorom to uľahčí prípravy. Registrácia je nutná v prípade, že pútnici potrebujú sprostredkovať ubytovanie.

A na záver: dôvody a možnosti podpory sú uvedené na stránke: http://pochodzazivot.sk/podpor-nas/. Aj maličký osobný alebo spoločný finančný dar je cenný.

Radosť zo života a ochota k sebadarovaniu sú sestry. Ďakujeme.