V sobotu 14. februára pred devätnástou hodinou sa ženy z našej farnosti na chvíľu premenili na „dámy v róbach, aj bez róby“ a v sprievode svojich „galantných polovičiek“ postupne zapĺňali estrádnu sálu mestského kultúrneho strediska. Bol to neklamný znak začiatku 2. farského plesu.

Keď sa všetci hostia usadili pri stoloch „U Janka“, „U Matúša“, „U Lukáša“ a „U Mareka“, úvodného slova sa ujala riaditeľka CZŠ sv. Jána Krstiteľa Ing.Katarína Hviščová, ktorá privítala vzácnych hostí z radov našich kňazov a tiež aj pána primátora, Ing. Petra Molčana s manželkou.

Po prvotnej tréme postupne nastúpila zábava. Do tanca hrala skupina Galaxis a tá dostala na parket všetkých zúčastnených. Na parkete sa striedali rôzne tanečné štýly a kreácie , ale zostal čas aj na rozhovory a priateľské stretnutia. Bolo veľmi pekné sledovať manželské páry − mladé, ale aj tie, ktoré už majú za sebou pár spoločných prežitých rokov − ako sa spolu bavili, a tak vydávali pekné svedectvo o tom, že manželstvo nie je prežitok. Neplánovane sa tak náš ples stal aj akýmsi kultúrnym zavŕšením Národného týždňa manželstva v našom meste.

Veľkým pútačom bola aj tombola so zaujímavými cenami, medzi ktorými boli napr. aj zájazd do Ríma, vysávač či pekný obraz. Zaujímavým doplnkom mnohých cien boli kartóny piva...

Zábava sa pretiahla až do skorého rána, keď dozneli posledné tóny hudby. Poďakovanie patrí všetkým farníkom zo saleziánskej rodiny, Koinonie Ján Krstiteľ, Domu Júdovho, Farskej charity, Faustína, CZŠ sv. Jána Krstiteľa a rodičom, ktorí akýmkoľvek spôsobom prispeli k tejto vydarenej celofarskej akcii.

foto foto foto foto