„Na tomto pútnickom mieste ma najviac oslovila viera mnohých pútnikov, ktorí kvôli Božiemu milosrdenstvu boli schopní precestovať stovky kilometrov. Tiež sa mi páčila impozantná výzdoba Sanktuária sv. Jána Pavla II.“ (Michal Verbovský)

„Žehnajúci Ježiš sa dotýka srdca hriešnika a svojím milosrdenstvom preniká dušu človeka... hriešnik chce zakričať: Pane, dobre nám tu je! Skladám k nohám Ježiša prosby za rodinu, ľudí, farnosť... a ďakujem mu za jeho lásku, milosrdenstvo a život, ktorý mi daroval smrťou na kríži. Vďaka, Pane. Svätá sestra Faustína, oroduj za nás!“ (Eva Kovaliková)

„Lagievniki predstavujú pre mňa zaujímavé a zároveň sväté miesto. Je tu cítiť veľmi silnú prítomnosť Ježiša. Bolo pre mňa veľkým zážitkom navštíviť dom, do ktorého prišiel Pán Ježiš k sestre Faustíne v podobe žobráka. Znie to až neskutočne, a pritom je to tak skutočne reálnou skutočnosťou, že Boh bol k nám tak blízko. Prajem každému, aby zažil tento silný dotyk Milosrdenstva vo svojom srdci.“ (Sue Kovalíková)

Na tohtoročnej púti rádia Lumen v Krakowe-Lagiewnikách ma oslovila jedna myšlienka: „Milosrdní ľudia – sú šťastní ľudia.“ Tak ako každý z nás, aj ja túžim po šťastí. Mnohokrát som si položil otázku: „Ako sa dá dosiahnuť 100% šťastie?“ Táto myšlienka mi dala na to odpoveď. S týmto miestom sa mi aj silno spája udalosť SDM 2016 a refrén hymny tejto akcie: „Milosrdní sú blahoslavení, lebo len tí milosrdenstvo dosiahnu.“ (Lukáš Fero)